Friday, February 20, 2009

Lomo Mosaico/Mosaic Loin

1 lb. de carne puerco molida
1 lb. de carne de res molida
1 pechuga de pollo cocido
Aceitunas rellenas de pimientos
1 hoja de laurel
Pimienta molida y 8 pimientas enteras
1 pan blanco remojado en leche
Harina
Sal
2 huevos
Vinagre
2 ajos molidos y otro entero
1 cebolla, cortada en cuatro pedazos
Un lienzo para amarrar

Se amasan las carnes molidas con un poco de sal, un ajo molido, un poco de pimienta molida, el pan remojado en leche, un poco de harina y los huevos. Se extiende en un lienzo mojado y se le pone la pechuga de pollo desmenuzada y las aceitunas, se enrolla y se amarra con el hilo. Se pone en el agua hirviendo a la que se le pone sal, el ajo entero, la cebolla, la pimienta entera y el laurel. Se cuece por una hora y media. Se deja enfriar para rebanar y las rebanadas se rocían con aceite y vinagre mezclado con un ajo molido. Se sirve frio.

Mosaic Loin
1 lb. ground pork
1 lb. ground beef
1 cooked chicken breast, shredded
Pimiento stuffed olives
1 bay leaf
Ground pepper
8 whole pepper corns
1 French roll, soaked in milk (or Mexican roll)
Flour
Salt
2 eggs
Vinegar
3 garlics, two chopped and one whole
1 onion, quartered
Kitchen twine

Mix together; the two meats, some salt, one chopped garlic, some ground pepper, the bread soaked in milk, some flour and the eggs. Spread mixture over wet twine, place shredded chicken breast and olives on top. Roll up and tie with twine. Place roll in boilling water that has been seasoned with salt, one whole garlic clove, the onion, whole pepper corns and bay leaf. Let it cook for one and half hour. Let it cool. Slice and sprinkle with; oil and vinegar mixed with one chopped garlic. Serve cold.

No comments:

Post a Comment