Manteca para freír o aceite
½ cebolla picadita
200 gramos de chorizo desmenuzado
Frijol cocido y molido aguado
12 tortillas medianas delgadas
150 gramos de de queso rallado.
En 2 cucharadas de manteca o aceite se fríe la cebolla, se añade el chorizo y se fríe bien. Se saca de la cacerola y se escurre. En la manteca sobrante se agrega el frijol molido y se deja hervir a fuego lento hasta que espesa un poco, revolviéndose de vez en cuando. Aparte, en suficiente manteca o aceite, se fríen ligeramente las tortillas y se bañan en el frijol. Se les pone el chorizo y se colocan en un platón, encima se vierte más frijol y se espolvorea con queso rallado. Se sirven calientes y se adornan con lechuga y con florecitas de rábanos si se desea.
Tambien podria service con crema y salsa ranchera al lado.
Enfrijoladas
Oil for frying
½ small onion, finely chopped
8 oz chorizo
1 can (29 oz) of beans (not refried)
12 corn tortillas
3/4 c. shredded cheese (like Jack cheese)
In two tablespoons of oil, fry the onion and add the chorizo and fry well. Remove from oil and drain; set aside. In the same pan, fry the beans, mash and let them simmer until it thickens a little, stirring from time to time (should be like a sauce, add water if needed). In another pan, fry the tortillas lightly to soften and pass through the bean sauce. Place some of the chorizo and place two or three on a plate, pour more of the bean sauce on top and sprinkle with some shredded cheese. Serve warm. Repeat for each serving. May be served with shredded lettuce and garnish with radishes carved into flowers. Also, may be served with sour cream and ranch style sauce (Salsa Ranchera: find recipe in this blog) on the side.
Note: This is similar to Enchiladas, but there is no hot sauce, only beans sauce.
Friday, February 20, 2009
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