Friday, March 6, 2009

Ante Bueno/Elegant Bread Pudding

Se pone a hervir un litro de leche con 250 gramos de azúcar y 10 yemas, se esta moviendo hasta que espesa. Se rebana pan de huevo. Se colocan las rebanadas en un platón, se rocía con vino Jerez mezclado con jarabe de fresas, se cubre con la crema, se alisa y se mete al refrigerador. Cuando enfría, se espolvorea con azúcar y se dora poniéndolo en un comal con lumbre encima.

Elegant Bread Pudding
4 c. milk
1 c. sugar
10 egg yolks
1 loaf egg bread, sliced (similar to Hawaiian bread)
1/2 c. sweet sherry
1/2 c. strawberry syrup

Boil milk with sugar and egg yolks and stir continuously until it thickens, remove from heat. In a buttered casserole, layer the bread, mix the sherry and the strawberry syrup; pour over bread. Pour the milk-egg mixture and using a spatula, smooth out evenly. Place in the refrigerator. Once cold, sprinkle a layer of sugar and place under broiler until sugar is browned.

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